Beeld en Geluid Oeuvre Award voor Paul de Leeuw

De Beeld en Geluid Oeuvre Award van de tv-beelden 2016 is toegekend aan Paul de Leeuw. De tv-persoonlijkheid zal de carrièreprijs tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2016 op maandag 7 maart in ontvangst nemen. Ter ere van deze bekroning op zijn werk is Paul de Leeuw vanavond (dinsdag 2 februari) te gast in het programma ‘RTL Late Night’ op RTL 4.

Beelden

De Beeld en Geluid Oeuvre Award is één van de zeventien prijzen van de tv-beelden 2016. De Oeuvre Award wordt jaarlijks toegekend aan een man of vrouw die van bijzondere betekenis is (geweest) voor het Nederlandse televisielandschap.

“Beeldbepalend”

Uit het rapport van de vakjury: “Paul de Leeuw is al decennialang beeldbepalend. Zijn oeuvre is groot en buitengewoon rijk geschakeerd. Zijn talent voert hem langs cabaret, zang, toneel, radio, film en televisie. In al die disciplines is hij niet alleen de wervelende persoonlijkheid voor de schermen, maar ook een grote bron van creativiteit achter de schermen bij het bedenken en produceren van programma’s.”

De toekenning van de Oeuvre Award lag in handen van Boris van der Ham (algemeen juryvoorzitter van de tv-beelden), Jan Müller (algemeen directeur Beeld en Geluid), Peter Adrichem (mediaondernemer), Shula Rijxman (lid Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep) en Ria Bremer (winnaar Oeuvre Award in 2015).

Wall of Fame

Als winnaar van de Oeuvre Award wordt Paul de Leeuw vereeuwigd op een glasplaat in de Wall of Fame in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Eerder viel onder anderen André van Duin, John de Mol, Koos Postema en Ria Bremer deze eer te beurt. De genomineerden in de overige categorieën worden dinsdagavond 2 februari in ‘RTL Boulevard’ bekendgemaakt. Alle nominaties voor de tv-beelden 2016 zijn na afloop van die bekendmaking te vinden op de website detvbeelden.nl.

De tv-beelden 2016 worden op maandag 7 maart a.s. uitgereikt in de Passenger Terminal Amsterdam. Onder andere Chantal Janzen en Jeroen Pauw zijn een van de kanshebbers voor de TV-Beelden. De winnaars worden uitgekozen door mensen uit de televisiewereld. In de categorie Beste Presentator zijn verder Martijn Krabbe, Johnny de Mol en Matthijs van Nieuwkerk genomineerd. De programma’s De Kwis en Wie is de Mol? zijn de andere twee kanshebbers in de categorie Beste Amusement. Op het gebied van beste nieuwe formats maken onder meer Dance Dance Dance, Masters of Fear en What the Frans kans op een beeldje.

Op 7 maart worden de TV-Beelden uitgereikt.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.