België: Telenet verhoogt abonnementsprijzen per 1 augustus

Telenet verhoogt haar abonnementsprijzen. De Belgische aanbieder van radio, televisie en Internet verhoogt per 1 augustus de tarieven met 1,87% procent per maand.

Verhoging

De Belgische aanbieder verhoogt de prijzen van alle vaste, maandelijkse abonnementskosten van internet, digitale en analoge tv, mobiele en vaste telefonie met 1,87%. “De prijsaanpassing is gebaseerd op de stijging van de afgevlakte gezondheidsindex, die het Federaal Planbureau verwacht“, aldus de aanbieder.

Abonnementen Telenet

Onder meer de abonnementsvormen Wigo, Whop, Whoppa, Yugo, King en Kong vallen onder de prijsverhoging. De entertainmentpakketten Play, Play More en Play Sports gaat niet in prijs omhoog. Alle informatie over de nieuwe abonnementsprijzen bij Telenet is te vinden op de website van de aanbieder.

VOO en Scarlet

Telenet is niet de enige provider in België die haar abonnementsprijzen verhoogd. De aanbieder VOO, vooral actief in Wallonië kondigde een prijsverhoging aan van ongeveer 1,50 euro per maand. Ook aanbieder Scarlet heeft inmiddels een prijsverhoging aangekondigd van 1 euro per maand.

“Telecommarkt functioneert niet”

De Belgische consumentenorganisatie Test Aankoop geeft aan dat de Belgische telecommarkt niet functioneert. “De nieuwe aankondigingen van prijsverhogingen bij VOO en Scarlet bevestigen voor ons de vaststelling van opeenvolgende prijsstijgingen bij de grootste spelers op de markt. Voor ons is dit een duidelijk teken van een markt die niet functioneert door onvoldoende concurrentie en meerdere belangenconflicten.”, aldus de organisatie op haar website.