Belgische kabelaar Telenet overweegt integratie Netflix in decoder

De Belgische kabelaar Telenet onderhandelt met Netflix over een mogelijke integratie van de dienst in het platform van Telenet. Telenet heeft dezelfde eigenaar als de Nederlandse kabelaar Ziggo: Liberty Global.

In België kunnen klanten van concurrent Proximus al langer kijken naar Netflix via hun decoder. Telenet hield er tot nu toe een totaal andere strategie op na. Bij de komst van Netflix naar België ging de kabelaar in de tegenaanval met de lancering van eigen videodiensten Play en Play More. Beide formules zijn intussen goed voor 315.000 abonnees.

Koerswijziging

Nu lijkt er plots een koerswijziging in de maak bij de Belgische kabelaar aldus de website deredactie.be.  “We doen het niet meteen, maar we praten met hen en anderen. We zijn geen gesloten platform”, zei Telenet-topman Porter op een persconferentie. De onderhandelingen gaan niet enkel over toegang via de decoder, maar ook over “peering”. Dat houdt in dat technische afspraken gemaakt worden zodat de verbinding met Netflix rechtstreeks gebeurt in plaats van via vele omwegen. Dat zou de klantenervaring moeten verbeteren.

Horizon

Porter verwees in de persconferentie ook naar het Horizon-platform van moederbedrijf Liberty Global. “Zij hebben een apps-portal, met YouTube en andere diensten. Dat wordt veel gebruikt. We zien het als een evolutie en staan niet in de weg van wat de klant wil.” De software op de Telenet-decoders is grotendeels dezelfde als die op de Horizon-boxen.

Nederland

Het is niet bekend over de Nederlandse provider Ziggo, ook eigendom van Liberty Global, in de toekomst Netflix gaat aanbieden via de Horizon-box.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.