Best 24 brengt hommage aan Kees Brusse

BrusseDe publieke themazender Best 24 brengt vanavond aan hommage aan acteur Kees Brusse. Vandaag werd bekend dat hij op 88-jarige leeftijd is overleden. Kees Brusse laat een omvangrijk oeuvre na met veel rollen in theater-, film- en televisieproducties. Daarom komt er vanavond om 20:30 uur een speciale programmering op Best24.

De avond zal beginnen met het TV Monument over Kees Brusse gemaakt door Han Pekel in 2011. Na afloop hiervan volgen nog afleveringen van Mensen zoals jij en ik en De Wandelaar. Brusse speelt in beide AVRO-series de hoofdrol.

TV Monument
Han Peekel maakt in 2011 een intiem televisieportret van Kees Brusse. In dit TV Monument krijgt de kijker een uitgebreid overzicht van zijn loopbaan gelardeerd met onvergetelijke fragmenten. De acteur is op 11-jarige leeftijd al te zien in de speelfilm Merijntje Gijzen’s jeugd. Vervolgens staat hij veel op de planken en na de oorlog is hij in verschillende films te zien, op de radio te beluisteren in het programma De Familie Doorsnee en speelt hij in vele televisieproducties zoals Maigret, De Wandelaar en Mensen zoals jij en ik. Hij speelt zijn rollen op een zeer natuurlijke manier, waarbij er ogenschijnlijk geen verschil is tussen de acteur en de mens Brusse.

De speciale programmering begint dinsdag 10 december om 20:30 uur en wordt woensdag 11 december vanaf 12:00 herhaald.

Programmering dinsdag 10 december:
20:30 uur TV Monument Kees Brusse
21:20 uur Mensen zoals jij en ik
22:05 uur De Wandelaar

Meer informatie over Best 24 via: http://www.best24.nl/