Boek ‘Blad voor de Mond’ beschrijft persvrijheid wereldwijd

Vandaag verschijnt ‘Blad voor de Mond’, een boek waarin 20 veelal bekende journalisten noteren wat zij zien gebeuren in landen waar persvrijheid niet vanzelfsprekend is. Het eerste exemplaar van het boek wordt uitgereikt aan Adriana van Dooijeweert, voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens te Utrecht. Deze dag, 3 mei, is niet zomaar gekozen: het is vandaag de Internationale dag van de persvrijheid.

Twintig schrijvers

De twintig schrijvers van ‘Blad voor de Mond’ beschrijven de situatie in landen waar de burger niet goed meer weet waar hij aan toe is. Waar machthebbers hun gang kunnen gaan omdat er geen controle is. Waar een maatschappij hapert in haar ontwikkeling. Ook gaan zij in op thema’s als geweld tegen journalisten, burgerjounalistiek bij gebrek een journalistieke bronnen en de verhouding tussen commercie en journalistiek.

Thema en gebied

De auteurs kennen het gebied of het thema waar zij over schrijven goed. Voorbeelden zijn Judith Spiegel (Golfregio), Fréderieke Geerdink (Turkije), Eric Smit (de macht van het geld), Koert Lindijer (Kenia), Garrie van Pinxteren (China), Peter ter Velde (oorlogsverslaggeving), Carolien Roelants (Iran), Kees Schaepman (wroeten naar waarheid) en Michel Maas (Indonesië).

Op de radio

Auteurs van het boek ‘Blad voor de Mond’  zijn de komende dagen vijf ook een aantal keer op de radio te horen om te vertellen over het boek. Vanavond tussen 18.30 – 19.30 uur is Peter ter Velde te horen bij Tijd voor MAX op NPO Radio 5. Tussen 20.30 en 23.00 uur is onder anderen Eric Smit te horen bij Langs de lijn en omstreken op NPO Radio 1. Donderdag 5 mei tussen 10.30 en 11.00 uur is Peter ter Velde te horen in het mediaforum van De Ochtend.

Meer informatie over het boek vind je via: http://www.bladvoordemond.nu/

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.