Boete voor makers ‘Barbie’s Baby’

rechtszaakDe makers van het tv-programma Barbie’s Baby krijgen een boete van de Inspectie SZW omdat ze de Arbeidstijdenwet hebben overtreden. Er is namelijk geen toestemming gegeven voor het optreden van het kind.  Dit bericht de regionale zender RTV West.

 

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken heeft hiermee geantwoord op schriftelijke vragen van SGP-Kamerlid Roelof Bisschop. In het RTL-programma worden de eerste dagen van de pasgeboren dochter van realityster Barbie gevolgd.

De Inspectie SZW (de vroegere Arbeidsinspectie) had ontheffing moeten verlenen voor deelname van het kind, maar dat is niet gebeurd omdat er geen ontheffingsverzoek is ingediend. De programmamakers dachten dat dat niet nodig was omdat het programma om de ouders draait en niet om het kind.

Volgens de Arbeidstijdenwet is er nu sprake van kinderarbeid, zegt de inspectie. Ze gaat waarschijnlijk een boete opleggen. Hoe hoog die wordt, is volgens een woordvoerster nog niet bekend. Volgens Asscher zijn er geen zorgelijke signalen over de baby of haar opvoeding.