Bordspel ‘Wie is de Mol?’ in de winkel

avroVan AVRO’s tv-programma ‘Wie is de Mol?’ komt vandaag ook een bordspel uit Wie is de Mol? spelen in de eigen woonkamer, geïnspireerd op het avontuurlijk spelprogramma Wie is de Mol?.

In het spannende bordspel Wie is de Mol? moeten de spelers een geheim woord proberen te raden. De spelers moeten door vragen te beantwoorden bij het juiste woord komen. Maar pas op: er is ook een saboterende Mol actief! De vraag is en blijft: Wie…is…de…Mol?

Het spel Wie is de Mol?
In dit bordspel moeten de spelers binnen 45 minuten het 8-letterige geheime woord proberen te raden. Dat lukt echter niet zomaar, want één persoon is de Mol en probeert het spel te saboteren. Als de Mol daarin slaagt is het spel verloren, dus ontmasker de Mol voor het te laat is! De Mol is de enige die het geheime woord kent en er alles aan zal doen om de andere spelers te misleiden. Alleen door goed samenwerken en elkaar te vertrouwen kunnen de andere spelers het spel winnen. Hiervoor moet je inventief, stressbestendig en intelligent zijn, maar bovenal mensenkennis hebben, aldus de makers van het bordspel.

Doel en winnaar van het spel
Door het goed beantwoorden van acht vragen kunnen de spelers de letters vinden. Een fout antwoord leidt echter naar de verkeerde letter. Telkens stemmen de spelers samen over welk antwoord de juiste is. Omdat de Mol weet wat het juiste antwoord is, zal die proberen de groep steeds een fout antwoord te laten geven, zonder zelf ontmaskerd te worden. Dit kan de Mol doen door zelf de stemverhouding te beïnvloeden of een speler die van het verkeerde antwoord overtuigd is, te steunen. Bovendien moeten de spelers ook de letters van het geheime woord in de juiste volgorde zien te krijgen. Ook hier kan de Mol de anderen op een dwaalspoor zetten door bijvoorbeeld een verkeerd woord te opperen. In totaal mogen de spelers gezamenlijk ook nog eens 3 jokers kiezen waar tips op staan die naar het juiste antwoord leiden op een vraag.

Het spel ligt voor een consumentenadviesprijs van €24,95 in de winkel.