Actualiteitenrubriek Brandpunt verder onder de titel Brandpunt+

Brandpunt gaat verder onder de titel Brandpunt+ en gaat in op de grote thema’s van deze tijd. Dit bericht omroep KRO-NCRV in een persbericht.

Brandpunt is de oudste actualiteitenrubriek van Nederland en na bijna zestig jaar verdwijnt het programma “omdat een nieuwe tijd vraagt om een nieuwe kijk op journalistiek”, aldus de omroep. De veranderingen gaan 30 januari in.

“Op zoek naar de plus”

Zowel online als op tv is Brandpunt+ een nieuw platform voor constructieve verhalen. “De vaste verslaggevers van Brandpunt+, Henk van der Aa, Tom Kleijn en Liesbeth Staats, duiken in de thema’s van deze tijd en laten mensen aan het woord die nieuwe perspectieven bieden, die laten zien dat het ook anders kan. Brandpunt+: altijd op zoek naar de plus.“, aldus het persbericht.

Toekomst

Hoofdredacteur Journalistiek Hans Laroes: “In Brandpunt+ nemen de verslaggevers de kijker mee in het verhaal. We staan niet meer alleen maar stil bij wat er mis is in de wereld, maar willen vooral ook laten zien dat er altijd perspectief is. Natuurlijk hebben wij niet voor elk probleem een oplossing, maar we werken toe naar de plus, naar een uitzicht. En dat doen we op alle ons beschikbare platformen. Wij zijn de eerste die op deze manier gaan werken en hiermee is Brandpunt+ klaar voor de toekomst.”

Vanaf 30 januari

Brandpunt+ is vanaf dinsdag 30 januari twee keer per week op tv: dinsdag en donderdag om 20.25 uur op NPO 2.

Sociale media: