BredaNU nieuwe lokalo Breda

lokaleomroepHet Commissariaat voor de Media wijst de lokale uitzendvergunning voor de komende vijf jaar toe aan BredaNu. Hiermee volgt het Commissariaat advies van de Bredase gemeenteraad. BredaNU volgt hiermee de huidige lokale omroep, StadsRTV Breda op.  ‘Uiteraard zijn wij erg blij dat het Commissariaat het raadsbesluit overneemt’, zegt BredaNu-hoofdredacteur Bas Bakker op de website van BredNU. ‘De raad koos eind december al voor ons en daarna moesten we toch nog drie maanden geduld hebben. Nu is het eindelijk zover.”

Tijdelijk stil in de ether
BredaNu heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de nieuwe omroep gestalte te geven. De termijnen bij het verlenen van de vergunning, alsmede de termijnen die derden als Ziggo en Agenstschap Telecom hanteren, zorgen er echter voor dat de omroep niet meteen op 21 april de ether in kan. Het televisiekanaal moet daarom een maand op zwart, de radiofrequentie op stil. Wel zal BredaNu meteen via internet Breda van informatie gaan voorzien. “Dit betreuren wij natuurlijk”, zegt Bakker. “Maar er is niets aan te doen. BRTS heeft voor haar kansen gestreden, waardoor een hoorzitting bij het Commissariaat voor de eerste vertraging zorgde. Daarna had het Commissariaat vanwege drukte boven de op de wettelijke termijn van vier weken twee weken extra nodig om de uitspraak te doen. En pas nu kunnen we naar Ziggo en Agentschap Telecom om daadwerkelijk te kunnen uitzenden. Die bedrijven praten pas als de zendvergunning daadwerkelijk is afgegeven.”

Begin september vol van start
Alles bij elkaar liep de vertraging tot boven de twee maanden op. Een en ander betekent dat BredaNu niet voor eind mei gaat uitzenden. “Dat is natuurlijk een rare tijd in medialand. Het echte seizoen begint pas in september, zoals trouwens in de hele samenleving: kijk maar naar scholen, sportcompetities of de gemeenteraad die met reces gaat.” BredaNu zal de zomerperiode gebruiken om allereerst te investeren in het nieuwe seizoen. In de zomer zal BredaNu als ‘BredaNuLab” uitzenden: proefuitzendingen, luchtige reportages, maar wel elke week een volwassen nieuwsoverzicht. Begin september gaat BredaNu dan vol van start. BredaNu zal dan de nieuwe programmering breed neerzetten in Breda.