BVN-trofee voor Floortje Dessing

bvntvBVN, de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland, heeft het BNN-VARA-programma ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ van Floortje Dessing onderscheiden met een BVN-trofee  voor het best gewaardeerde Nederlandse tv-programma door de BVN-kijker. In het programma ‘Floortje Naar Het Einde Van De Wereld’ bezoekt Floortje Dessing mensen die wonen op afgelegen plekken over de hele wereld.

Het VRT Eén-programma De Ridder werd onderscheiden met de BVN-trofee voor het best gewaardeerde Vlaamse BVN-programma van het televisieseizoen 2013-2014. Met een waardering van 8,1 op 10 behaalde De Ridder de hoogste waardering van alle Vlaamse programma’s die het afgelopen jaar op BVN werden uitgezonden.

De waarderingscijfers zijn gebaseerd op een klantentevredenheidsonderzoek dat BVN al sinds 2007 jaarlijks laat uitvoeren. 

Belangrijkste nieuwsbron
Uit het klantentevredenheidsonderzoek van BVN blijkt ook dat het kanaal de belangrijkste nieuwsbron is voor Nederlandstaligen in het buitenland. 85% van de ondervraagden geeft aan dagelijks naar BVN te kijken.