BVN nu wereldwijd via Internet te zien

De televisiezender BVN is na een testperiode nu definitief wereldwijd via het Internet te zien. In Nederland en België is het niet mogelijk de zender online te bekijken.De televisiezender zendt iedere dag een selectie uit van actuele tv-programma’s van de Vlaamse VRT en de Nederlandse Publiek Omroep (NPO).

Verzoek

In veel landen is de internetkwaliteit te slecht voor online tv-kijken en zijn BVN-kijkers nog steeds aangewezen op ontvangst via satelliet. Toch kreeg de zender steeds vaker het verzoek om ook online te kunnen kijken naar BVN. “Op veel plekken, denk aan grote steden met hoge gebouwen of landen met strenge overheidsregels, is het niet mogelijk om de zender via de satelliet te kunnen volgen. Maar in veel gevallen is er dan wél goed internet voorhanden. Ook van veel Nederlandstalige vakantiegangers kregen we de vraag om het signaal van BVN online beschikbaar te maken.” aldus netmanager René van Baaren

Internet

BVN Live, zoals de online versie heet, is het afgelopen halfjaar via www.bvn.tv/bvnlive in stilte uitgerold om de techniek te optimaliseren en de reacties van de kijkers te peilen. En die reacties waren positief, zo concludeert Van Baaren: “We kunnen nu niet alleen een nieuwe groep Nederlandstalige expats en emigranten bereiken maar ook bestaande kijkers vinden het prettig om via mobiele toestellen zoals laptop, smartphone of tablet de programma’s van de zender te kunnen volgen. En met deze online stream is de tv-zender voor de miljoenen Vlamingen en Nederlanders die komend jaar weer op vakantie gaan in het buitenland, ook veel toegankelijker geworden.”

BVN is de enige Nederlandstalige tv-zender die overal ter wereld (behalve in Belgïe en Nederland) via de satelliet – en nu ook via internet – kan worden bekeken. De zender biedt de kijker een dagelijkse selectie uit het actuele televisieaanbod van de VRT en de NPO.

Livekijken kan via: WWW.BVN.TV/BVNLIVE (niet beschikbaar in Nederland en België)

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.