College Tour viert jubileum met Carl Bernstein in Carré

Vandaag, donderdag 14 april, viert het NTR-programma College Tour haar 100e aflevering met een jubileumopname in Koninklijk Theater Carré. Speciaal voor dit interview komt onderzoeksjournalist en schrijver Carl Bernstein naar Amsterdam. De uitzending is vrijdagavond te zien op televisie.

Carl Bernstein

Carl Bernstein werkt bij The Washington Post als hij begin jaren ‘70 samen met zijn compagnon Bob Woodward met ouderwets speurwerk het Watergate-schandaal blootlegt en daarmee zelfs president Richard Nixon ten val brengt. Voor zijn rol in de verslaggeving van dit verhaal ontvangt Bernstein verschillende onderscheidingen, waaronder de Pulitzer-prijs in 1973. Studenten kunnen zich aanmelden voor de opname via de website van College Tour.

NPO 2

De jubileumaflevering wordt vrijdag 15 april uitgezonden om 21.10 uur op NPO 2. Naar aanleiding van de jubileumuitzending wordt diezelfde avond op NPO 2 om 23.30 uur de film All the President’s Men uitgezonden. Dit is de verfilming van het gelijknamige boek dat Carl Bernstein en Bob Woodward over de Watergate-onthulling schreven.

College Tour

In het programma College Tour interviewen studenten een gast onder leiding van presentator Twan Huys. In het programma staan de vragen van studenten centraal. Veel grote namen uit binnen- en buitenland waren al te gast sinds de eerste uitzending in 2007.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.