Column Peter Heerschop op Radio 538 verkozen tot ‘Radiomoment van 2019’

De emotionele column die cabaretier Peter Heerschop voor Radio 538 uitsprak over de tram-aanslag in Utrecht is gekozen tot ‘Radiomoment van 2019’. Dat is zondag bekendgemaakt in het mediaprogramma De Perstribune van Omroep MAX op NPO Radio 1.

Woede en verdriet

Volgens de jury van het radiomoment van het jaar is de column van Heerschop het meest indrukwekkende stukje radio van afgelopen jaar. Juryvoorzitter Ron Vergouwen: “Columns zijn er genoeg op de radio, maar ze maken niet allemaal evenveel los. Maar deze column van Heerschop doet dat wel. Veel mensen hebben met kippenvel naar de radio zitten luisteren.” Jurylid Dennis Ruyer (Radio Veronica): “Niemand die een lach en traan zo treffend weet te verbinden als Peter Heerschop. En niemand die dat zo goed kan verwoorden.”

Vereerd

In een reactie op de uitverkiezing laat Peter Heerschop weten enorm vereerd te zijn. “Wat enorm liefdevol, heel mooi! Het doet me veel.” De column betekende de opmaat voor de terugkeer van Heerschop op de radio. “Radio is een prachtig medium en een prachtig podium om de week in samen te vatten.

Jury

Het Radiomoment van 2019 werd verkozen door een jury die bestond uit dj’s en presentatoren van de populairste ochtendprogramma’s op de Nederlandse radio: Jurgen van den Berg (NPO Radio 1), Jan-Willem Roodbeen (NPO Radio 2), Sander Hoogendoorn (3FM), Margriet Vroomans (NPO Radio 4), Jeroen van Inkel (NPO Radio 5), Bas van Werven (BNR Nieuwsradio), Marieke Elsinga (Qmusic), Mark Labrand (Radio 538), Dennis Ruyer (Radio Veronica) en Jeroen Nieuwenhuize (Radio 10).

Meer informatie op de website van NPO Radio 1.

Sociale media:

Video: