Consumentenbond: XS4ALL beste alles-in-1-provider

XS4ALL is met haar glasvezelaanbod wederom uitgeroepen tot beste alles-in-1-provider door de Consumentenbond. Dit blijkt uit een onderzoek onder 10.000 consumenten in het eerste kwartaal van dit jaar.

Periodiek

De Consumentenbond doet periodiek onderzoek naar de kwaliteit van alles-in-1-providers in Nederland. De 10.000 consumenten beoordelen onder andere de kwaliteit van internet, telefonie, televisie en klantenservice en melden ze het aantal storingen.

Onderzoek

Op basis van onderzoek over het eerste kwartaal van 2018 komt XS4ALL als beste uit de bus met een testoordeel van 8,3. KPN Glasvezel en XS4ALL (A)DSL scoren allebei een 7,9 en staan op de tweede positie. Telfort Glasvezel en ZeelandNet/Delta behalen met een 7,8 de derde positie. Caiway komt er met haar glasvezelaanbod minst goed vanaf. De aanbieder behaalt volgens de Consumentenbond een 6,8.

Storingen

Qua internetstoringen doet ook XS4ALL goede zaken met haar glasvezelproduct want de provider heeft het minste aantal storingen (7%). Caiway heeft de meeste storingen op haar glasvezeldienst: 25 procent)

Televisiekwaliteit

Ook qua televisiekwaliteit doet XS4ALL het volgens de 10.000 consumenten die de Consumentenbond onderzoekt het het beste en geven de provider een 7,7. Aanbieders Ziggo (5,9) Caiway (5,7) en Solcon leveren de minste kwaliteit volgens de ondervraagden.

Tevredenheid

XS4ALL-klanten (Glasvezel en DSL) zijn nog steeds het meest tevreden over hun provider (8,9 en 8,7). Zij zullen niet zo snel overstappen. Ook de panelleden van Delta en KPN Glasvezel geven een mooie score aan hun internetprovider: respectievelijk een 8,4 en een 8,2.

Afbeelding:

(Bron: Consumentenbond)