“Te nauwe banden omroep WNL en Telegraaf”

wnlOndanks een nadrukkelijke eis van de toenmalige minister van Cultuur Ronald Plasterk, heeft WNL te nauwe banden met de Telegraaf. Dat concludeert het Commissariaat voor de Media in een rapport dat in handen is van RTL Nieuws.   Als WNL niet snel tegemoet komt aan de kritiekpunten van het Commissariaat, kan het zijn uitzendvergunning kwijtraken.

 

 In 2009 kreeg WNL toestemming om als omroep actief te worden, op voorwaarde dat er geen banden zouden zijn tussen WNL en de Telegraaf Media Groep (TMG). Die eis werd gesteld omdat WNL mede dankzij een initiatief van Telegraaf-hoofdredacteur Sjuul Paradijs tot stand was gekomen. Paradijs vond dat het rechtse geluid in Hilversum ontbrak.

Hoewel samenwerking nadrukkelijk werd verboden, is daar wel sprake van, concludeert het Commissariaat voor de Media in een rapport dat begin maart naar staatssecretaris Dekker van Mediazaken werd gestuurd. Erger nog: de banden tussen WNL en TMG zijn zo hecht dat er ‘risico’s ten aanzien van de onafhankelijkheid’ zijn en WNL ‘mogelijk dienstbaar’ is aan ‘het maken van winst door de Telegraaf Media Groep’. Dat betekent dat het goed mogelijk is dat de Telegraaf Media Groep WNL gebruikt om de eigen winst te verhogen. Lees verder via RTL Nieuws