Dam tot Damloop live bij RTV N-H en AT5

afstandsbedieningDe 55.000 hardlopers die vandaag deelnemen aan de 29ste Dam tot Damloop zijn vanaf 10:30 uur de gehele dag live te volgen bij RTV N-H en AT5.  In een ruim zes uur durende marathonuitzending op tv én een speciale online-uitzending is er volop aandacht voor de aanwezige wereldtop, de duizenden recreatieve lopers en de sfeer langs de route.

 

Met een spectaculaire start op de Prins Hendrikkade vlakbij het IJ en een feestelijke finish in het centrum van Zaandam is de Dam tot Damloop hét hardloopevenement met een Noord-Hollands én Amsterdams karakter. Daarom pakken RTV N-H en AT5 dit jaar gezamenlijk flink uit op tv, maar ook online via rtvnh.nl en at5.nl. Met camera’s in de helikopter, achterop de motor, langs de route, tussen het publiek en na de finish worden alle deelnemers van begin tot eind op de voet gevolgd.

En dit jaar zijn de uitzendingen interactiever dan ooit. Terwijl presentatrice Anne van der Meer de hardlopers opvangt na de finish, geeft sidekick Roderick de Veen live updates over alles wat zich afspeelt op het gebied van social media. Zo komen naast de hardlopers ook alle bijzondere en grappige tweets, foto’s en filmpjes voorbij en kan het publiek fanatiek mee twitteren. Via de livestream op rtvnh.nl en at5.nl zijn de avonturen van de online-verslaggever te volgen, hij duikt het publiek in en proeft de sfeer. (Persbericht)