Darts: Premier League live te volgen op RTL7

Vanavond begint de Premier League 2016 van dartsbond PDC. De eerste ronde is live te zien op RTL7. Tot en met 12 mei strijden elke donderdagavond tien spelers om deze titel. Dit seizoen zal de Premier League van de dartsbond PDC ook Rotterdam als speelstad aandoen.

Twee Nederlanders in actie

Tien spelers zullen in de eerste negen weken allemaal één keer tegen elkaar spelen. Na negen weken vallen de onderste twee spelers af en spelen de resterende acht spelen nogmaals tegen elkaar. Na 15 weken plaatst de top 4 zich voor de play-offs die op donderdag 19 mei in Londen worden gehouden. Twee Nederlanders in het deelnemersveld: Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. De andere acht namen zijn: Gary Anderson, Phil Taylor, Adrian Lewis, Dave Chisnall, James Wade, Robert Thornton, Peter Wright en Michael Smith. Titelverdediger is Gary Anderson die vorig jaar de elfde editie van dit toernooi op zijn naam schreef door in de finale Michael van Gerwen te verslaan.

Leeds

Vanavond wordt de eerste ronde gespeeld in het Engelse Leeds. Op het programma staan de wedstrijden tussen Peter Wright en Michael Smith, Michael van Gerwen en James Wade , Phil Taylor en Raymond van Barneveld en Robert Thornton tegen Dave Chisnall. Gary Anderson moet de openingsavond van de Premier League Darts aan zich voorbij laten gaan. De titelverdediger is ziek. Vanwege de afwezigheid van Anderson zal Michael Smith twee partijen spelen. Eerst neemt de Engelsman het op tegen Peter Wright, waarna hij later op de avond Lewis treft. De uitzending op RTL7 begint vanavond om 20.00 uur.

RTL7

RTL7 zal uitgebreid verslag doen van de Premier League. Op diverse donderdagavonden zal het evenement live worden uitgezonden op de ‘mannenzender’. Wanneer er op donderdagavond voetbal is uit de Europa League zal er een uitgebreide samenvatting te zien zijn rond 23.00 uur. Alle wedstrijden zullen wel live te zien zijn via de betaalde stream. Een overzicht van de uitzendingen is te zien op http://www.rtl7darts.nl/tvgids

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.