DELTA gaat vanaf 1 december snelheid van 1 Gigabit aanbieden

Vanaf 1 december levert kabelaar DELTA in heel Zeeland internet met een glasvezelsnelheid van 1 Gigabit per seconde over de kabel. Een abonnement kost 125 euro per maand.

Eerste provider

DELTA is naar eigen zeggen de eerste provider in Nederland die al zijn klanten zo’n hoge internetsnelheid aanbiedt over coax. DELTA leverde al snelheden tot 400 Mbps. Nu biedt de provider meer dan het dubbele en gaat met 1 Gbps over coax “landelijk aan kop.”

Analoge signaal afgeschakeld

DELTA kan deze hoge snelheid leveren omdat het bedrijf een jaar geleden is gestart met een grootschalige netwerk upgrade en recent afscheid nam van het analoge radio- en tv-signaal. Dit zorgt samen voor meer capaciteit en ruimte op de kabel.

‘Eerste in Nederland’

Zeeland is met een provinciedekkend gigabit-netwerk de eerste in Nederland en daar zijn we trots op. In heel Zeeland kunnen onze klanten nu kiezen voor supersnel 1000 Mbps internet. Ons netwerk wordt tegelijkertijd nóg betrouwbaarder en stabieler. Dat is belangrijk omdat het internet een steeds grotere rol speelt in het dagelijkse leven en in bedrijfsvoering van onze klanten.”, zegt Ludolf Rasterhoff, directeur Telecom.

125 euro per maand

Om de supersnelle internetverbinding in huis te halen is een nieuw modem nodig. Klanten die 1 Gbps internet bestellen krijgen dit nieuwe modem gratis in bruikleen. Op de website van de kabelaar is het mogelijk om je aan te melden. Een abonnement kost 125 euro per maand. Hierbij zit onder andere ook een volledig televisiepakket (inclusief pluspakket en FOX Sports Eredivisie) en vaste telefonie inbegrepen.

Ziggo

Kabelaar Ziggo wil in 2020 Utrecht als eerste gemeente in Nederland aansluiten op haar snelle Gigabit-netwerk. Momenteel is de kabelaar bezig om het analoge televisienetwerk uit te schakelen. In Utrecht loopt momenteel al een pilot waar de 1 Gigabit-snelheid getest wordt.