Digitaal basispakket UPC wordt ongecodeerd

upcVanaf 3 april biedt UPC standaard en ongecodeerd de 29 populairste, 12 regionale en lokale zenders in digitale beeldkwaliteit aan. Nederland 1, 2 en 3 biedt UPC daarnaast in High Definition (HD)-kwaliteit aan. UPC schaft de codering van digitale televisie voor deze zenders af.  Dit bericht de kabelaar in een persbericht.

 

Voor alle 1,7 miljoen UPC-klanten betekent dit dat ze naast het analoge signaal ook het digitale signaal geleverd krijgen. Zonder extra kosten en zonder randapparatuur kan elke UPC-klant met een geschikte televisie hiervan gebruik maken. Deze dienst is in potentie beschikbaar voor alle 2,8 miljoen huishoudens binnen het verzorgingsgebied van UPC.

De digitale zenders zijn via de tv-kabel van UPC, die direct op de televisie is aangesloten, zonder mediabox of CI+kaart, op iedere tv in huis te bekijken. Ook alle klanten die al digitale televisie van UPC kijken kunnen nu op álle daarvoor geschikte tv’s in huis naar beeld in digitale kwaliteit kijken. Het enige wat klanten van UPC nodig hebben om digitale tv te kijken, is een moderne televisie met een DVB-C ontvanger. Inmiddels zit deze ontvanger standaard in ca. 90% van de 1,6 miljoen televisies die per jaar in Nederland worden verkocht. Naar schatting heeft op dit moment tenminste 40% van alle UPC-klanten een of meerdere televisies met DVB-C-ontvanger in huis.