Dit weekeinde aandacht voor de zeezenders in Museum RockArt

Museum RockArt in Hoek van Holland staat dit gehele weekeinde in het teken van de zeezenders. Vandaag, vrijdag 31 augustus, is er traditioneel de Veronica Dag in het museum. Daarnaast is er dit weekeinde een vinylmarkt.

“Een datum om nooit te vergeten”

31 augustus 1974….. een datum om nooit te vergeten en die ook in de toekomst nooit vergeten mag worden, een datum die niet meer weg te denken is uit de geschiedenislijn van Nederland. Daarom beheert Museum RockArt in samenwerking met Stichting Norderney voor een belangrijk deel het cultureel erfgoed van de Zeezender Radio Veronica.”, aldus het museum op haar website.

Veronica Dag

Zoals inmiddels gebruikelijk organiseert Museum RockArt jaarlijks op 31 augustus de Veronica Dag in het museum. Een dag met veel muziek en mooie verhalen. Deze dag zal Radio Live Oranje een live uitzending vanuit het museum presenteren. Zaterdag 1 en zondag 2 september wordt er een Vinyl Markt gehouden.

Traditie

Op zondag 2 september wordt tevens de ‘ZEEZENDER TOP 74’ live vanuit het museum gepresenteerd. De grootste zeezenderhits samengebald in de Zeezender Top 74 begint al een aardige traditie te worden aan het einde van augustus. In het voor vele ouwe getrouwe zeezender-fans meest ‘beladen’ weekend van het radiojaar presenteert Radio Extra Gold deze keer de lijst die is samengesteld door de luisteraars zelf vanuit Museum RockArt. Live vanuit de legendarische boordstudio van Veronica en met de muziek grotendeels van het originele vinyl.

Meer informatie over het museum vind je hier.