Documentaire Maarten van der Weijden op Ziggo Sport

Zondag, 26 augustus, is om 9.00 uur een documentaire te zien over de 11stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden op sportzender Ziggo Sport. De documentaire heeft de titel: Sports Stories: Maarten van der Weijden – Het moet zo extreem

11stedenzwemtocht

Zwemmer Maarten van der Weijden was afgelopen week uitgebreid in het nieuws in verband met zijn poging om in 200 kilometer elf Friese steden aan te doen. Zijn poging strandde maandag echter op 163 kilometer vanwege ziekte. De zwemtocht was bedoeld om geld op te halen voor KWF Kankerbestrijding en dat is gelukt. Eerder deze week stond de teller op 3,5 miljoen euro.

Cameraploeg

De afgelopen 80 dagen is Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden gevolgd door een cameraploeg. Dat heeft geresulteerd in een documentaire die zondagochtend wordt uitgezonden op Ziggo Sport.

Voorbereidingen centraal

In de documentaire staan de voorbereidingen van Maarten van der Weijden voor zijn 11stedenzwemtocht centraal. We zien ook nieuwe beelden van de monstertocht van Maarten door Friesland. Tenslotte blikt Maarten twee dagen na zijn huldiging kort terug op zijn prestatie.

Kijken

De documentaire ‘Maarten vd Weijden – Het moet zo extreem’ is zondagochtend om 9 uur te zien op Ziggo Sport. Deze sportzender is zonder meerkosten te zien voor alle abonnees van Ziggo met digitale televisie op kanaal 14.

Geïnteresseerden die geen abonnement bij Ziggo hebben kunnen terecht op betaalzender Ziggo Sport Totaal. Daar wordt de documentaire zondag om 11.50 uur uitgezonden op het Select-kanaal.

Op dinsdag 28 augustus is de documentaire nogmaals te zien op Ziggo Sport en Ziggo Sport Select om 08.00 en woensdag 29 augustus op beide zenders om 20.00 uur.

Sociale media: