videoland

Documentaire Narcostaat NL te zien op Videoland

Vanaf vandaag, woensdag 9 mei, is de documentaire Narcostaat NL te zien op de on-demand dienst Videoland. De docu is gemaakt door John van den Heuvel. De Videolanddocu Narcostaat NL toont een beeld van de verbeten strijd aan één van de vele frontlinies van de war on drugs in Nederland.

Noord-Brabant en Limburg

In Narcostaat NL neemt misdaadverslaggever John van de Heuvel je mee in de duistere drugswereld van Noord-Brabant en Limburg. Politie en justitie voeren hier een keiharde oorlog tegen drugsbendes die zich inmiddels een weg banen tot de bovenwereld.

Aan de hand van verklaringen van wetenschappers, rechercheurs, burgemeesters, officieren van justitie én een voormalig drugshandelaar wordt er een beeld geschetst van de achterkant van Nederland.

“Schrijnend”

De situatie in Zuid-Nederland is schrijnend”, licht John van den Heuvel toe. “Nederland staat al jaren bekend als de grootste producent van synthetische drugs wereldwijd. Ook de illegale hennepteelt in ons land rijst de pan uit en zorgt voor miljardenomzetten bij drugsbendes. Conflicten over cocaïne en wiethandel worden open en bloot uitgevochten met tientallen liquidaties en vergis moorden zijn het gevolg.

Narcostaat NL is vanaf vandaag, 9 mei, te zien bij Videoland.

Videoland Docu’s

Op de streamingdienst van RTL zijn ook eerdere documentaires die gemaakt zijn door Van den Heuvel te zien zoals De Ontvoering Van Gerrit Jan Heijn en Motorbendes Onder Vuur en