Docureeks over popgroep K-otic van start op Youtube

Sinds afgelopen week is de eerste aflevering van de zesdelige docureeks over K-otic te zien op Youtube.

Starmaker

De K-otic ontstond in 2001 uit het televisieprogramma ‘Starmaker’ en bestond oorspronkelijk uit Rachel Kramer, Bouchra Tjon Pon Fong, Anna Speller, Sita Vermeulen, Bart Voncken, Stefan de Roon en Martijn Terporten. Sita verliet de groep eind 2001. In 2003 werd de band vanwege afnemend succes opgeheven. Eind 2015 kwam de groep weer bij elkaar om in 2016 een eenmalig concert te organiseren.

15 jaar

In de zesdelige reeks ’15 Jaar Na Starmaker’ vertelt de band K-otic openhartig hoe het was om op jonge leeftijd landelijk bekend te worden, wat voor langdurige impact dit op hun levens had, en wat er werkelijk speelde achter de schermen van Starmaker, de break-up en het, niet geheel onverwachte, vertrek van Sita Vermeulen.

Samenwerking

15 Jaar Na Starmaker kwam geheel tot stand als samenwerking tussen de band en popfanaat Maarten Vissers, zelf destijds trouw Starmaker-kijker. Hij volgde de band de afgelopen maanden in de aanloop naar hun reünieconcert op 10 december, en sprak de leden uitvoerig over hun ervaringen.

“Deze kleinschalige aanpak levert een heel persoonlijk portret op waarin de band verhalen deelt die nooit eerder naar buiten kwamen.”, aldus de maker.

Online

Sinds afgelopen week verschijnt zes weken lang iedere donderdag een nieuw deel op Koticlive.nl. K-otic zelf staat op 10 december voor het eerst in 15 jaar weer op de bühne in de Heineken Music Hall.

Video:

Promo

Eerste aflevering:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.