Drie nieuwe tv-verslaggevers voor Haagse redactie NOS Journaal

De NOS heeft drie nieuwe televisieverslaggevers benoemd bij de Haagse redactie van het NOS Journaal. Emma Jackson, Nouschka van der Meijden en Jorn Jonker vullen de plaatsen op die ontstonden na het vertrek van Ron Fresen, Ireen Oostveen (naar eindredactie NOS Jeugdjournaal) en Ardy Stemerding (wordt correspondent Brussel). Jackson en Van der Meijden beginnen op 1 juli in hun nieuwe functie. Jonker is deze week al begonnen.

Emma Jackson

Emma Jackson (39) werkt al ruim elf jaar voor de NOS: ze begon op de Binnenlandredactie om die enkele jaren later te verruilen voor de redactie Economie. Inmiddels is ze daarvan al bijna vijf jaar chef. Kortgeleden sprong ze bij op de Haagse redactie als radioverslaggever en dat beviel wederzijds goed. Jackson deed de master Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen en was voor haar NOS-carrière onder andere werkzaam bij de Amsterdamse stadszender AT5 en voor Radio 1-programma’s van de AVRO.

Nouschka van der Meijden

Nouschka van der Meijden (32) kwam dit jaar in dienst bij de NOS, als politiek redacteur. Ervaring in Den Haag bouwde ze de afgelopen vier jaar op bij de politieke redacties van achtereenvolgens de talkshows Pauw/Jinek (BNNVara) en Jinek/Beau (RTL4). Daarvoor werkte ze onder meer bij Editie NL (RTL 4) en Het Parool. Aan de Erasmus Universiteit Rotterdam volgde ze de Postacademische Dagbladopleiding Journalistiek.

Jorn Jonker

Jorn Jonker (34) komt over van het Haagse team van Nieuwsuur (NOS/NTR), waar hij 2,5 jaar verslaggever was. Hij werd genomineerd voor de Sonja Barend Award vanwege zijn korte vraaggesprek met premier Mark Rutte over de ophef rond de ‘functie elders’ van Pieter Omtzigt. Jonker begon zijn journalistieke carrière in 2011 bij Sp!ts. Twee jaar later werd hij parlementair verslaggever voor De Telegraaf. Hij loopt dus al ruim negen jaar rond op het Binnenhof.