Drietal nog vast na poging diefstal zendinstallatie RADIONL

De drie verdachten die zijn opgepakt na de poging tot diefstal van een zendinstallatie van RADIONL in Bathmen zitten nog steeds vast. Dit bericht dagblad De Stentor vandaag.

Poging

De radiozender maakte afgelopen maandag bekend dat er een poging tot inbraak was gedaan bij de zendlocatie van de radiozender in Bathmen. De inbraak volgde na een reeks inbraken in het oosten van het land. De laatste zes maanden was het al elfmaal raak, waaronder in april bij dezelfde zendmast in Bathmen.

Opgepakt

In het centrum van Bathmen werden kort na de inbraakpoging een 31-jarige Almeloër en twee 33-jarige stadsgenoten in de kraag gevat. Het drietal zit nog steeds in hechtenis en er wordt onderzocht of de eerste inbraken bij zendlocaties in het oosten van het land verband hebben met de tweede inbraak in Bathmen. Inbraken waar in totaal voor zo’n 250.000 euro aan zendapparatuur is ontvreemd.

Meerdere zenders

De zendapparatuur is zo’n 25.000 euro waard. Reken maar uit wat er is weggehaald”, aldus Silvius. ,,Niet alleen bij ons, maar ook bij meerdere lokale zenders. Dat zijn behoorlijke schadeposten, maar ik ga er vanuit dat het nu zal ophouden. Het sterke vermoeden bestaat dat de golf van inbraken, dit zijn er maar liefst elf stuks bij diverse radiostations in de afgelopen zes maand, verband heeft met deze poging tot inbraak.”, aldus Nico Silvius, directeur van RADIONL tegenover De Stentor.

Radio Continu

Naast RADIONL is ook de regionale commerciële radiozender Radio Continu het slachtoffer geweest van inbraken in haar zendinstallaties. Daarnaast zijn diverse lokale omroepen het slachtoffer geworden van zenderdiefstal de laatste tijd.