Radiozenders RADIONL en Radio Continu dupe van zenderdiefstal

Twee radiozenders zijn de dupe geworden van zenderdiefstal. Het gaat om Radio Continu en RADIONL.

Radio Continu

Van de regionale commerciële radiozender Radio Continu is in de nacht van donderdag op vrijdag een zender gestolen in het Zuidwolde (Drenthe). De steunzender zond op uit op 92,7 MHz. Volgens de radiozender is op de locatie in Zuidwolde diverse zendapparatuur gestolen en is de buitenkast waar de zender was opgesteld onherstelbaar beschadigd.

Aangifte

“We hebben aangifte gedaan bij de politie, welke de zaak inmiddels in onderzoek heeft. Dit is reeds de 2e inbraak op deze locatie.”, aldus de radiozender op haar website. Via een noodvoorziening is de zender inmiddels weer te ontvangen in de omgeving van Zuidwolde. De radiozender heeft inmiddels camerabewaking geactiveerd op de zenderlocatie in Zuidwolde.

RADIONL

Ook bij de regionale commerciële radiozender RADIONL is een zender gestolen. Volgens de website radio-tv-nederland.nl is er een zender van RADIONL gestolen in het Overijsselse Bathmen. De radiozender zond in deze regio uit via 93,1 MHz.

Lokale omroepen

De laatste tijd worden er veel zenders van legale radio-omroepen gestolen. Onlangs was de lokale omroep van Hellendoorn, HOI, voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van zenderdiefstal. Ook hier werden de zender en bijbehorende apparatuur met grof geweld ontvreemd.

Sociale media:

https://www.facebook.com/RadioContinu/posts/1391294340929873