Lokale omroep Hellendoorn weer slachtoffer diefstal zender

De lokale omroep van Hellendoorn, HOI FM, is wederom slachtoffer van diefstal van haar FM-zender. De zender werd afgelopen zondag in de vroege ochtend gestolen aldus de omroep.

Met geweld opengebroken

“De beveiligde kast waar alle apparatuur staat is met geweld opengebroken en alles is eruit gehaald.”, aldus de omroep. De zender was volgens een politiebericht opgesteld in een zendmast aan de Paltheweg in Haarle (gemeente Hellendoorn) en zou zondag ochtend tussen 5.05 uur en 5.08 uur gestolen zijn.

Vaker slachtoffer

Het is niet de eerste keer dat deze omroep het slachtoffer is van diefstal van haar zender. Augustus vorig jaar werd de lokale omroep ook al van haar zendapparatuur bestolen. Naast de diefstal werd er toen ook veel apparatuur beschadigd.

Beveiliging heeft niet geholpen

Na de inbraak van vorig jaar is er beveiliging gekomen in de kast waar alle zendapparatuur staat. “Maar dit heeft helaas niets geholpen. Dieven hebben het hek van Novec met geweld opengebroken en daarna bewust de kast met alle zendapparatuur opengebroken en daarna alle apparatuur meegenomen. Alleen een aantal kabels is blijven liggen. We hebben deze kabels bekeken en tot de conclusie gekomen dat deze inbraak door specialisten is gedaan.”, aldus de omroep op haar website.

Schade

De geschatte schade ligt na een eerste inventarisatie zeker tussen de 5.000 en 6.000 euro. De lokale omroep is momenteel niet te beluisteren in de ether (106.6 MHz) en de kabel (104.1 MHz) in de regio Hellendoorn. Wel is de radiozender te beluisteren via haar website. Getuigen van de inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie.

Sociale Media:

https://www.facebook.com/HellendoornOmroepInteractief/posts/1305513159514120