Ook lokale omroep Hellendoorn slachtoffer zenderdiefstal

De FM-zender van de lokale omroep HOi Radio uit Hellendoorn is gestolen. De lokale omroep is daardoor niet meer te horen in de ether. Het is al de tweede lokale omroep in Overijssel die deze week slachtoffer is van diefstal van haar zender.

“Bewuste actie”

Naast het stelen van de zender is er ook apparatuur rond de zender vernield. De FM-zender die uitzond op 106,6 MHz stond opgesteld bij een KPN-mast op de Nijverdalse Berg in Haarle. Volgens dagblad TC Tubantia lijkt de diefstal een gerichte actie tegen de omroep omdat er maar een kast is opengebroken waarvan alleen insiders weten dat die van HOi is en de rest is ongemoeid gelaten. Ook is een specifieke kabel doorgeknipt.Volgens de omroep is de radiozender voor de derde keer slachtoffer van vernielingen en diefstal.

De omroep probeert haar uitzendingen via de ether zo snel mogelijk weer te hervatten maar dit zal wel een aantal dagen duren aangezien het nu weekend is en levering van een nieuwe zender daardoor vertraging kan opleveren. De radiozender is nog wel te ontvangen via de kabel en Internet.

Delta Piraat

Eerder deze week was de lokale omroep Delta FM / Delta Piraat uit de nabij gelegen gemeente Twenterand ook al slachtoffer van zenderdiefstal. Bij deze omroep is de FM-zender voor de tweede keer gestolen. Eerder dit jaar was ook de omroep van Staphorst, A28 FM, slachtoffer van diefstal van haar FM-zender.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.