FM-zender lokale omroep Delta Piraat weer gestolen

Voor de tweede keer binnen een jaar is de zender van lokale omroep Delta Piraat uit Twenterand gestolen. Dit bericht de lokale omroep op haar website.

Politie op de hoogte gesteld

Delta Piraat is een themazender van de lokale omroep voor Twenterand, Delta FM. De zender is volgens de omroep gestolen uit een apparatuurkast bij de zendmast in Vriezenveen.”De politie is al op de hoogte gesteld, en we hopen van harte dat zij in staat zijn om de schuldigen kunnen opsporen. En de apparatuur terugbezorgen.”, aldus de radiozender op haar website.

Zender voor tweede keer in jaar gestolen

Op 15 september van het vorig jaar werd de zender voor de eerste keer ontvreemd. Daarna zijn een aantal maatregelen getroffen om het een stuk lastiger te maken om bij de zender te komen, maar dat heeft blijkbaar niet mogen baten. Als direct gevolg van deze tweede diefstal is de Delta Piraat FM zender op 107.7 MHz uit de lucht. Via de kabel, en via het internet, is de zender gewoon te ontvangen. De omroep is bezig met maatregelen te nemen om diefstal van de zender nog moeilijker te maken.

Lokale omroepen vaker slachtoffer zenderdiefstal

Lokale omroepen zijn vaker slachtoffer van zenderdiefstal. In februari van dit jaar werd A28 FM, de lokale omroep van de gemeente Staphorst, bestolen van haar zender. De omroep zendt nu uit vanaf een andere locatie om diefstal te voorkomen. . In 2014 was de lokale omroep van Nieuwkoop, Radio Hollands Midden, het slachtoffer van diefstal van haar FM-zender. Ook de lokale omroepen van Amstelveen, Alblasserdam, Oldenzaal, Oosterhout en Zaandam zijn in het verleden hun FM-zender kwijtgeraakt door diefstal.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.