Zender gestolen van lokale omroep A28FM uit Staphorst

De lokale omroep van Staphorst, A28FM, kan momenteel niet uitzenden in de ether. Oorzaak is een gestolen FM-zender. Dit bericht de omroep op haar website vandaag.

Afgesloten ruimte

De zender is volgens de omroep in de nacht van zaterdag op zondag gestolen op de zendlocatie aan de Bullingerweg in Staphorst De apparatuur staat volgens de omroep in een afgesloten hok. Daar zijn geen tekenen van inbraak, maar toch is de zender uit het rek gehaald. Het is onduidelijk wie de zender heeft meegenomen of waar de apparatuur nu is.

Niet via de ether

A28FM is daardoor niet meer via de ether op de 106.6FM te ontvangen, wel via de kabel en internet www.a28fm.nl. Medewerkers van de omroep werken aan een oplossing om de uitzendingen via de ether weer te kunnen hervatten.

Diefstal

Lokale omroepen in Nederland zijn vaker slachtoffer van zenderdiefstal. Vorig jaar september werd er bij de lokale omroep Delta FM/Delta Piraat uit Vriezenveen een zender gestolen. In 2014 was de lokale omroep van Nieuwkoop, Radio Hollands Midden, het slachtoffer van diefstal van haar FM-zender. Ook de lokale omroepen van Amstelveen, Alblasserdam, Oldenzaal, Oosterhout en Zaandam zijn in het verleden hun FM-zender kwijtgeraakt door diefstal.

Tweets:

 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.