Wederom poging tot inbraak bij zendinstallatie RADIONL

In de nacht van vrijdag op zaterdag is er een poging tot inbraak gedaan bij een zendinstallatie van RADIONL in Bathmen (Overijssel).

Tweede inbraak

In april was er ook al een inbraak gedaan op de zendlocatie van de regionale commerciële radiozender in Bathmen. Na de vorige inbraak van begin april heeft de radiozender haar zendlocaties voorzien van camera’s en een nieuw alarmsysteem.

Beelden gemaakt

De radiozender meldt in een persbericht dat van deze poging tot inbraak foto’s en beelden gemaakt. Daarnaast heeft het alarmsysteem de politie direct kunnen inlichten.

“Door het snelle schakelen en het aangeleverd beeldmateriaal heeft de politie in de omgeving van de zendlocatie drie personen aan kunnen houden, tevens zijn deze personen mee genomen voor verhoor en verder onderzoek.”, aldus de radiozender.

Schade beperkt

“Door het snelle ingrijpen van de politie is verder schade dit keer beperkt gebleven en zijn de uitzendingen van RADIONL niet verstoord geweest. Verder mededelingen kunnen er in het belang van het onderzoek niet gedaan worden.”, aldus de radiozender.

Golf van inbraken

Het sterke vermoeden bestaat dat de golf van inbraken, dit zijn er maar liefst elf stuks bij diverse radiostations in de afgelopen zes maanden, verband heeft met deze poging tot inbraak.

Naast RADIONL is ook de regionale commerciële radiozender Radio Continu het slachtoffer geweest van inbraken in haar zendinstallaties. Daarnaast zijn diverse lokale omroepen het slachtoffer geworden van zenderdiefstal de laatste tijd.