Radiozenders in Oost Nederland blijven doelwit zenderdiefstal

Radiozenders in het oostelijk deel van Nederland blijven het doelwit van zenderdiefstal. RADIONL meldt dat er deze week een poging is gedaan om een zender te stelen in De Lutte. De diefstal mislukte echter.

Veel inbraken

Radiozenders in Noord en Oost Nederland zijn de laatste weken geregeld het doelwit van zenderdiefstal. Bij Radio Continu werd de afgelopen weken al twee keer een zender gestolen. Begin april werd er een zender gestolen van de regionale commerciële radiozender in Zuidwolde. Twee weken later werd er een zender gestolen in het Gelderse Zieuwent.

RADIONL

Ook de regionale commerciële radiozender RADIONL is de laatste weken slachtoffer van zenderdiefstal. Bij deze radiozender werd in Bathmen begin april een zender gestolen.

De Lutte

De radiozender RADIONL meldt nu dat er deze week ook een poging tot inbraak is gedaan bij een zendlocatie in De Lutte (Overijssel). De inbrekers is het echter niet gelukt om de locatie met apparatuur te betreden. Wel is er grote schade aangericht aan de toegangsdeur. Vanuit De Lutte zendt niet alleen RADIONL uit maar ook Radio Veronica. Daarnaast vinden er vanaf deze locatie ook DAB+-uitzendingen plaats.

Ede

Nico Silvius, directeur van RADIONL, bericht nu dat er eerder dit jaar ook in het Gelderse Ede een poging is gedaan om een zender te stelen van de radiozender. De inbrekers werden echter op heterdaad betrapt. “Blijkbaar heeft aanhouding in Ede niet geholpen want daarna zijn er nog een hele reeks inbraken gepleegd”, aldus Silvius.

Lokale omroepen

Niet alleen regionale commerciële radiozenders zijn het slachtoffer van zenderdiefstal. Ook diverse lokale omroepen zijn de laatste tijd het slachtoffer van diefstal van hun apparatuur. Eind maart van dit jaar werd de lokale omroep van Hellendoorn nog bestolen van de zender en bijbehorende apparatuur.