Radio Continu weer slachtoffer zenderdiefstal

Radio Continu is voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer geworden van zenderdiefstal. Dit keer is de zender in het Gelderse Zieuwent gestolen. De radiozender heeft de zenderdiefstal inmiddels bevestigd tegenover deze website.

Gestolen

In de nacht van vrijdag (14 april) op zaterdag (15 april) is de zender in Zieuwent gestolen bij een telecommunicatiemast in de Gelderse gemeente Oost Gelre. De radiozender zond uit op de 101.9 MHz. Hierdoor is de radiozender in deze omgeving tijdelijk niet meer te beluisteren. De radiozender is druk bezig om een nieuwe zender in de lucht te krijgen. Het is niet de eerste keer dat Radio Continu het slachtoffer is geworden van zenderdiefstal.

Meer gevallen

Vorige week was de radiozender ook al slachtoffer van zenderdiefstal. Toen werd er een zender van Radio Continu gestolen in Zuidwolde (Drenthe). Toen was met veel geweld de zenderkast opengebroken. Op deze locatie is inmiddels camerabewaking geïnstalleerd omdat het de tweede keer was dat op deze locatie een zender is gestolen van de radiozender.

RADIONL

Ook de regionale commerciële radiozender RADIONL is vorige week het slachtoffer geworden van diefstal van haar zender. In Bathem werd toen van deze radiozender een zender gestolen.

Lokale omroepen

De laatste tijd worden er veel zenders van legale radio-omroepen gestolen. Onlangs was de lokale omroep van Hellendoorn, HOI, voor de tweede keer in korte tijd slachtoffer van zenderdiefstal. Ook hier werden de zender en bijbehorende apparatuur met grof geweld ontvreemd.

Sociale Media:

https://www.facebook.com/RadioContinu/posts/1399908826735091