Lokale omroep LocoFM uit Oldebroek slachtoffer zenderdiefstal

In de nacht van vrijdag 14 juli op zaterdag 15 juli is er een FM-zender gestolen van lokale omroep LocoFM. LocoFM is de lokale omroep voor de gemeente Oldebroek.

FM-zenders

De lokale omroep zendt in haar omgeving uit met twee FM-zenders: Het Loo / Oldebroek op 107.2 MHz. en vanuit Wezep op 107.6 MHz. De zender in Het Loo is in de nacht van vrijdag op zaterdag gestolen.

“Gestolen”

De kast waar de zender in stond is losgebroken en de zender is daaruit ontvreemd.”, aldus de lokale omroep. In de loop van zaterdag heeft de radiozender haar uitzendingen via de 107.2 MHz vanuit Het Loo kunnen hervatten door het plaatsen van een noodzender. De radiozender was gedurende het uit de lucht zijn van de FM-zender op 107.2 MHz wel te beluisteren in delen van haar uitzendgebied op 107.6 MHz, via de kabel en Internet.

Meer gevallen

Het komt vaker voor dat lokale omroepen het slachtoffer zijn van zenderdiefstal. Vorig jaar waren de lokale omroepen uit Hellendoorn en Twenterand het slachtoffer van diefstal van hun FM-zenders.

Regionale commerciële radio

Ook bij regionale commerciële radiozenders is het de laatste maanden schering en inslag qua diefstal van zenders. RADIONL, Radio Continu en Joy Radio hebben de laatste maanden diverse keren melding gemaakt van zenderdiefstal. In juni werden de FM-zenders van Joy Radio en de landelijke commerciële radiozender Sublime FM nog gestolen vanuit een locatie in Enschede.

Sociale media: