Joy Radio en Sublime FM slachtoffer zenderdiefstal in Enschede

Bij de radiozenders Joy Radio en Sublime FM zijn in de nacht van zondag op maandag zenders gestolen in Enschede.

Apparatuur

Nico Silvius, directeur van Joy Radio, heeft dit tegenover deze website bevestigd. Volgens Silvius is de locatie met groot geweld opengebroken. “De zenders voor de FM-uitzendingen en alle randapparatuur is meegenomen”, aldus Silvius tegenover Mediamagazine.

Inbraak

In de loop van maandagochtend zijn de uitzendingen van Joy Radio en Sublime FM in de regio Enschede hersteld. De inbraak heeft rond 1 uur in de nacht van zondag op maandag plaatsgevonden. De zenders stonden opgesteld nabij een hoogspanningsmast ten zuidoosten van Enschede.

Veel inbraken

De laatste tijd zijn diverse radiozenders al het slachtoffer geworden van diefstal van hun zenders. De inbraken lijken zich te concentreren in het oosten en noorden van Nederland.

Heterdaad

Het laatste halfjaar zijn er inbraken geweest in onder andere De Lutte (Overijssel), Bathmen, (Overijssel), Zuidwolde (Drenthe), Zieuwent (Gelderland) en Ede (Gelderland). In Ede zijn de inbrekers op heterdaad betrapt tijdens hun daad. “Blijkbaar heeft aanhouding in Ede niet geholpen want daarna zijn er nog een hele reeks inbraken gepleegd”, aldus Nico Silvius.

Lokale omroepen

Niet alleen regionale commerciële radiozenders zijn het slachtoffer van zenderdiefstal. Ook diverse lokale omroepen zijn de laatste tijd het slachtoffer van diefstal van hun apparatuur. Eind maart van dit jaar werd de lokale omroep van Hellendoorn nog bestolen van de zender en bijbehorende apparatuur.