Radio Continu weer slachtoffer inbraak bij FM-zender

Radio Continu is in de nacht van woensdag op donderdag slachtoffer geworden van een inbraakpoging bij één van haar FM-zenders. Dit keer ging het om een zender in het Drentse Zuidwolde nabij Hoogeveen.

Veel schade

Via Hoogeveen zond de radiozender uit op 92,7 MHz. Het is uiteindelijk niet gekomen tot een echte diefstal maar er is wel veel schade aangericht door de inbrekers.

Zender uit de lucht

“Door eerder getroffen beveiligingsmaatregelen en alerte buurtbewoners is ditmaal de apparatuur niet ontvreemd maar er is wel dusdanige schade aangebracht dat het niet langer mogelijk is om de zender veilig ‘in de lucht’ te houden.”, aldus de radiozender op haar website.

De directie van Radio Continu heeft daarom moeten besluiten de zender tijdelijk uit te schakelen en de apparatuur te verwijderen, zodat deze niet alsnog gestolen kan worden.

Nieuwe locatie

“Momenteel zijn we druk doende om een alternatieve, minder inbraakgevoelige, locatie te zoeken. Aangezien dit een langdurig proces met vele juridische en administratieve uitdagingen is, kunnen we nog geen termijn geven wanneer de zender weer ‘in de lucht’ is. Uiteraard proberen we dit z.s.m. voor u als luisteraar te realiseren.”, aldus de radiozender.

Luisteren

Luisteraars in de omgeving Hoogeveen kunnen blijven beluisteren via de FM frequenties FM 92.4 en FM 93.4 en via DAB+, kabel, glasvezel en wereldwijd via Internet.

Diefstal

De regionale commerciële radiozender is in het verleden al diverse keren het slachtoffer geweest van inbraken bij haar FM-zendlocaties. In april van dit jaar werden er nog FM-zenders van de radiozender gestolen in het Gelderse Zieuwent en het Drentse Zuidwolde. Ook diverse lokale omroepen zijn het slachtoffer geweest van ‘zenderinbraken‘. Vorige week werd er nog een FM-zender gestolen van de lokale omroep LOCO FM uit Oldebroek.

Sociale media:

https://www.facebook.com/RadioContinu/posts/1502545733138066