Duitse kabelaar Unity Media stopt juni 2017 analoge tv-aanbod

De Duitse kabelmaatschappij Unity Media stopt op 30 juni 2017 met haar analoge televisieaanbod. Dit heeft de kabelaar deze week bekend gemaakt.

Unity Media is de eerste kabelmaatschappij in Duitsland die heeft aangekondigd haar analoge televisieaanbod volledig uit te faseren. De Duitse kabelaar zal een uitgebreide campagne starten om de klanten te wijzen op de overgang naar digitale televisie. De ruimte die vrijkomt op het kabelnet van Unity Media zal worden ingezet voor digitale diensten.

Afbouw analoge aanbod

Eind april zal de kabelaar in delen van Duitsland het analoge televisie-aanbod al met een aantal televisiekanalen terugbrengen om ruimte te maken voor meer televisiezenders in HD-kwaliteit. Hierdoor verhuist in delen van de aan Nederland grenzende deelstaat Noordrijn-Westfalen NPO 2 verhuizen naar een andere analoog tv-kanaal. Volgend jaar komt er dus een einde aan de doorgifte van NPO 2 via het Duitse kabelnet van Unity Media. Via het digitale aanbod van Unity is alleen BVN (Beste van Nederland en Vlaanderen) te zien.

Pilot

In de Duitse gemeente Hanau zal op 20 september aanstaande al het analoge televisieaanbod door Unity Media worden stopgezet. De plaats in de Duitse deelstaat Hessen zal als proeftuin dienen om te kijken hoe de overgang van analoge naar digitale televisie verloopt. Om de overgang van analoge naar digitale televisie zo soepel mogelijk te laten verlopen zal Unity Media aan haar abonnees gratis een digitale ontvanger beschikbaar stellen.

Unity Media

De Duitse Kabelaar Unity Media is onderdeel van Liberty Global. Liberty Global is in Nederland eigenaar van kabelaar Ziggo. Unity Media kent 6,5 miljoen klanten in Duitsland en is actief in de deelstaten Baden-Württemberg, Hessen en Nordrhein-Westfalen. Ziggo heeft nog geen ‘concrete’ plannen om het analoge televisie-aanbod in Nederland uit te faseren, maar liet aan Mediamagazine.nl wel weten ‘ideeën’ daarover te hebben die ze echter nog niet met de buitenwereld wil delen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.