Duitse radiozender eist naamsverandering Sunshine Live

De Duitse commerciële radiozender Sunshine Live wil dat het Nederlandse internetradiostation Sunshine Live haar naam wijzigt. 

Merkenrecht

De Duitse radiozender beweert dat de naam van hen is vanwege het Europese merkenrecht. Het internetradiostation in Nederland heeft de advocaat van de Duitse radiozender laten weten dat het volledig zal meewerken aan de naamswijziging.

De online radiozender uit Nederland werkt hard om de naamswijziging door te voeren en heeft onlangs een nieuwe naam op sociale media geplaatst. Het zomerse radiostation zal blijven uitzenden en communiceren onder de naam ‘Summer Love’.

TuneIn

Een belangrijke eis van het radiokanaal uit Duitsland is dat ‘Sunshine Live’ de naam op het radioplatform TuneIn zo snel mogelijk moet veranderen. Deze week al heeft het zomerstation ervoor gezorgd dat deze naam is veranderd in ‘Summer Love’.

Domein

De Duitse radiozender heeft tevens een bod gedaan op de domeinnaam ‘www.radiosunshinelive.com’ die in bezit is van de Nederlandse radiozender. “Partijen zijn hierover nog in onderhandeling. Beide partijen zijn overeengekomen dat de naamswijziging in de eerste week van september 2018 moet zijn voltooid.”, aldus de Nederlandse online radiozender in een persbericht.

Luisteren

Radiozender Summer Love is wereldwijd te beluisteren via Internet. De Duitse radiozender Sunshine Live is in heel Duitsland en delen van Oost Nederland te ontvangen via DAB+ (kanaal 5C) en wereldwijd via internet. Via Internet zijn ook een groot aantal themazenders te beluisteren.

Sociale media:

https://www.facebook.com/SummerLoveRadio/posts/2040701749480814