Ecoland.tv wil 20.000 euro ophalen via crowdfunding

internettvEcoland.tv, de nieuwe televisiezender die wil gaan uitzenden via digitale televisie, wil via crowdfunding 20.000 euro ophalen.

Momenteel is de zender al te zien op Internet. Ecoland.tv maakt hierbij gebruik van het platform oneplanetcrowd.nl

 

Reinier van den Berg, weerman bij RTL Nederland en initiatiefnemer van de zender legt uit dat “Ecoland.tv zich vooral gaat richten op de vele inspirerende oplossingen die over de hele wereld aanwezig zijn, maar vaak niet bekend bij het grote publiek. De sporadische aandacht die er nu is roept vaak meer vragen dan antwoorden op. Wij  denken dat 24 uur per dag en 7 dagen per week aandacht geven aan duurzaamheid op televisie een versnelling teweeg kan brengen in het realiseren van een duurzame wereld.”

Wie investeert in de zender via Oneplanetcrowd mag ook iets terugverwachten. Afhankelijk van het bedrag varieert dit van het planten van bomen, tot ledlampen of zelfs een privépresentatie over duurzaamheid en klimaat door Reinier van den Berg zelf.

Ecoland.tv, nu alleen nog zichtbaar op internet, wordt als alles meezit op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, echt op televisie gelanceerd. Van den Berg hoopt deze uiteindelijk te hebben ondergebracht in het basispakket van alle grote kabelaars in Nederland.