Eigenaar mediapark in zwaar weer

mediaparkVastgoedconcern TCN, onder meer eigenaar van het halve mediapark, verkeert in zwaar weer. Een belangrijke bv heeft uitstel van betaling gekregen, een ander dochterbedrijf is al failliet verklaard. Dit bericht dagblad Gooi en Eemlander  op haar website.

 

Begin van de maand was er al slecht nieuws te melden over Brandboxx Almere bv, dat de huur voor het modecentrum in de polderstad niet meer op kon brengen. Een faillissement volgde. Brandboxx bracht ook TCN Europe SE in de problemen. Het moederbedrijf kreeg echter van de rechter uitstel van betaling. Maandag volgde het faillissement van Brandboxx Ventures Hannover en van TCN Quality Squares. Volgens TCN worden de resterende modecentra in Leusden en Salzburg niet door dit faillissement getroffen. Het bedrijf verklaarde begin deze maand echter hetzelfde ten aanzien van álle TCN-projecten.

Dat de werkelijkheid anders is blijkt uit het feit, dat de rechtbank Utrecht maandag surseance van betaling heeft verleend aan TCN Assets en aan een aantal werkmaatschappijen die – aldus TCN – ‘een negatieve bijdrage leverden aan de onderneming’ aldus de Gooi en Eemlander.

Directe aanleiding voor deze financiële ingreep van de rechter vormde de faillissementsaanvraag van ingenieursbureau DNV Kema. Die zou dinsdag dienen. DNV Kema zou nog miljoenen euro’s van TCN tegoed hebben na de overname van het bedrijvencomplex Arnhems Buiten in 2005. Deze week is ook TCN Property Projects failliet verklaard. Zakenblad Quote weet te melden dat onder de dochterbedrijven Assest en Property Projects bijna alle projecten van TCN vallen. (via Gooi en Eemlander)