Elf ontslagen door reorganisatie regionale omroep RTV Utrecht

Bij de regionale omroep RTV Utrecht verliezen elf medewerkers hun baan als gevolg van bezuinigingen. Dit bericht de omroep op haar website. De regionale omroep wordt volgend jaar met 1,1 miljoen euro gekort door het Rijk en kondigt een interne reorganisatie aan. Dat is 11 procent van het totale omroepbudget.

Televisie en radio

De programma’s Westbroek!, Van Rossem vertelt en Namen & Rugnummers verdwijnen van de televisie. Sport blijft te zien in het nieuwsprogramma U Vandaag, dat vanaf januari teruggaat van twee presentatoren naar één. RTV Utrecht wil presentatoren Henk Westbroek en Maarten van Rossem wel aan de omroep blijven binden. Radio M Utrecht neemt afscheid van presentator Marc van Amstel van het radioprogramma Utrecht komt thuis.

Regeling

De maatregelen zijn woensdagmorgen meegedeeld in een plenaire personeelsbijeenkomst. Met de elf werknemers die hun baan verliezen zijn de afgelopen dagen gesprekken gevoerd. Ook is een vrijwillige vertrekregeling ingesteld, waarop medewerkers kunnen intekenen. De diverse redacties en programma’s worden samengevoegd en zullen zich meer richten op online content. Aan televisie zullen minder mensen en middelen worden besteed.

Mislukken reorganisatieplan

De reorganisatie is volgens directeur Paul van der Lugt het gevolg van het mislukken van het plan dat RTV Utrecht de afgelopen twee jaar met de twaalf andere regionale omroepen probeerde te ontwikkelen. Staatssecretaris Sander Dekker van Media stelde eind augustus vast dat er te weinig draagvlak was om daarover een wetsontwerp in te dienen. De aangekondigde bezuinigingen op de regionale omroepen gaan wel door.

“Slechte dag”

“Het is een slechte dag voor de regionale en lokale journalistiek in Utrecht”, aldus Van der Lugt. “Ik zie onder deze omstandigheden geen andere mogelijkheid en ik doe nogmaals een beroep op de politiek om deze bezuinigingen terug te draaien.”

NH

De regionale omroep voor Noord-Holland, NH, schrapt 21 banen als het gevolg van bezuinigingen. De omroep moet 1,7 miljoen euro moet bezuinigingen.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.