Ellen Blazer (81) overleden

ANP/Kippa (C)Programmamaker en regisseur Ellen Blazer is op 81-jarige leeftijd overleden. Ze werd vooral bekend als de steun en toeverlaat van Sonja Barend. Bijna 20 jaar lang deed ze de eindredactie van haar praatprogramma’s. Dit bericht de NOS op haar websiteBlazer bedacht formats voor bekende tv-programma’s als Per Seconde Wijzer en Twee voor Twaalf en de verschillende Sonja-programma’s. Tijdens de talkshows hield ze vaak bordjes omhoog met vraagsuggesties voor Sonja. 

Ze begon haar omroepcarrière in 1952 bij de afdeling klassieke muziek van de Wereldomroep. Na vijf jaar stapte ze over naar de VARA, waar ze tientallen jaren werkte. In 1973 maakte ze met presentator Koos Postema het programma 19-toen. In 1996 ging Blazer met pensioen en in 2007 kreeg ze, samen met Sonja Barend, een Ere Zilveren Nipkowschijf voor haar hele oeuvre.

Sonja Barend zegt in een reactie op het overlijden: “De mooiste samenwerking, de dierbaarste vriendschap, en groot geluk, tijdperk ten einde”. Programmadirecteur Frans Klein noemt de rol van Blazer in de Nederlandse televisiegeschiedenis “van onschatbare betekenis”. Ellen Blazer overleed na een kort ziekbed in haar woonplaats Hilversum. (via NOS/VARA)