Aandacht voor 40e sterfdag Elvis Presley op L1 en NPO 1

Op woensdag 16 augustus 1977 overleed Elvis Presley. Zowel de regionale omroep L1 als de publieke omroep besteden hier aandacht aan deze week.

Elvis Week

Regionale omroep L1 Radio uit Limburg brengt deze week de Elvis Week. Tijdens deze week wordt er door de regionale radiozender van Limburg veel muziek van Elvis Presley gedraaid. Daarnaast is er een Elvis Top-10 en een zogenaamd Elvis-introspel. Op vrijdag 18 augustus hoor je verspreid over de dag de Elvis Top-10. L1 Radio is in de regio Limburg te ontvangen via FM, DAB+, diverse digitale radiopakketten en wereldwijd via Internet.

NPO 1

De publieke omroep NTR staat op woensdag stil bij de 40e sterfdag van Elvis Presley met de documentaire Elvis Lives! en het tributeconcert Elvis Leeft Live. De uitzending op NPO 1 begint woensdag om 20.30 uur.

Elvis Lives!

Matthijs van Nieuwkerk, Art Rooijakkers en Andrew Makkinga onderzoeken in de documentaire in hoeverre Elvis nog leeft, veertig jaar na zijn dood. Art, die zelf een groot Elvisfan is, rest naar de Verenigde Staten waar hij de Sun Studio en Graceland in Memphis en Elvis’ geboortehuis in Tupelo aandoet.

Elvis Leeft Live

Voor het concert Elvis Leeft Live ontvangt Eric Corton Nederlandse artiesten die allemaal iets hebben met The King. Onder meer Anita Meyer, George Baker, Douwe Bob, Lucas Hamming en Jett Rebel, vertellen hun Elvis-verhaal
en zingen zijn grootste hits.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=C4goMrruPvI