Etherpiraat verstoort paasviering in kerk met smartlappen

In Goor (Overijssel) is dit weekeinde een kerkdienst verstoort door een etherpiraat. Tijdens een speciale paasviering in de kerk van Goor kregen de bezoekers van de kerkdienst smartlappen en andere muziek te horen via de luidsprekers van de kerk in plaats van de kerkdienst. Dit bericht de regionale omroep RTV Oost.

“Tranentrekkende smartlappen”

Kerkgangers, die vijftien euro voor de toegangskaartjes hadden betaald, werden afgelopen weekeinde tijdens een speciale paasviering in de kerk geconfronteerd met “tranentrekkende smartlappen en feestelijke hoempamuziek, die ineens uit de luidsprekers schalden”, aldus de regionale omroep.

Onderzoek

Agentschap Telecom is ingeschakeld om het incident te onderzoeken en de stoorzender op te sporen. Het agentschap zou de stoorzender inmiddels in het vizier hebben.

“Speciale aandacht”

Op welke manier het agentschap de etherpiraat denkt op te sporen, wil de overheidsorganisatie niet kwijt: “We laten ons uiteraard niet in onze kaarten kijken. Maar er is na de kerkdienst een melding bij ons gemaakt. En het spreekt voor zich dat een etherpiraat dan onze speciale aandacht heeft.“, aldus Frans van Bergen van Agentschap Telecom tegenover RTV Oost.

Gratis toegang

Kerkgangers die afgelopen weekeinde gedupeerd zijn door de geluidsproblemen kunnen vrijdag in De Lutte alsnog dezelfde dienst bezoeken. Deze bezoekers krijgen dan gratis toegang.