Euronews voortaan ook in HD-kwaliteit beschikbaar met Engelstalige versie

De pan-Europese nieuwszender Euronews is vandaag gestart met een HD-versie van haar zender op de Hotbird-satelliet. Daarbij wordt alleen de Engelse taal aangeboden

Globecast

De pan-Europese nieuwszender heeft daartoe een overeenkomst gesloten met Globecast (onderdeel van het Franse Orange) die de technische afwikkeling op satelliet verzorgd. De standaard (SD)-versie – die op zowel de Hotbird als Astra-satellieten wordt uitgezonden alsmede via kabelaars en IPTV-aanbieders, wordt in 13 talen aangeboden waaronder Engels, Frans, Duits, Spaans, Italiaans, Portugees, Russisch, Turks, Grieks, Hongaars, Farsi en Arabisch.

Distributie

De bedoeling is dat de Engelstalige versie van Euronews in HD ook via kabeloperatoren en IPTV-aanbieders beschikbaar zal komen, naast de satelliethuishoudens die de Hotbird kunnen ontvangen. Het is niet duidelijk wanneer de HD-versie ook in andere talen beschikbaar zal komen.

Euronews

Euronews is via Media Globe Networks voor 53 % in handen van de Egyptische telecommagnaat Naguib Onsi Sawiri. Publieke omroepen uit onder andere Frankrijk (France Televisions), Belgie (RTBF), Italie (Rai), Spanje (RTVE), Zwitserland (SSR), Tsjechie (CT), Turkije (TRT) en Griekenland (ERT) bezitten de rest van de aandelen Euronews. De nieuwszender is met haar hoofdkwartier gevestigd in het Franse Lyon.

De zender is in 1993 gestart met haar uitzendingen en is Nederland onder andere te ontvangen via de televisie-aanbieders Ziggo en KPN.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.