Europees Kampioenschap schaatsen live bij de NOS

De NOS brengt dit weekend het EK Allround schaatsen live op televisie. De verrichtingen van onder andere de Nederlandse schaatsers zijn te zien op NPO 1. 

Nederlanders

Het EK Schaatsen Allround wordt dit weekeinde gehouden in de Wit-Russische hoofdstad Minks. Bij de heren is Sven Kramer favoriet om de titel Europees Kampioen Allround voor de achtste keer binnen te slepen. Bij de dames kan de Nederlandse Ireen Wüst haar Europese titel prolongeert. Wüst heeft echter een matige voorbereiding achter de rug.

Einde langste afstanden

De kans is aanwezig dat tijdens dit EK de laatste keer de 10 kilometer wordt verreden bij de mannen en de 5 kilometer bij de vrouwen.De internationale schaatsunie ISU heeft verregaande plannen om die opzet te wijzigen. Zo is de kans groot dat vanaf 2017 deze lange afstanden niet meer op het programma staan bij het EK. Zoals de zaken er nu voorstaan, wordt de 10.000 meter bij de EK allround vanaf volgend jaar ingeruild voor de 1000 meter. De Nederlandse schaatsbond KNSB heeft echter een voorstel bij de ISU ingediend om de 3000 meter in plaats van de 1000 meter toe te voegen aan het EK-schema. Over het plan van de KNSB valt in juni tijdens het zomercongres van de ISU in Kroatië een beslissing.

EK Allround op NPO 1

De NOS zendt het toernooi in zijn geheel rechtstreeks uit, te beginnen op zaterdag 9 januari, om 12.50 uur op NPO 1. Schaatsliefhebbers kunnen ook terecht bij de livestream op nos.nl. Met wedstrijdcommentaar van Herbert Dijkstra, Martin Hersman en Erik van Dijk. Voor de analyse schuiven Rintje Ritsma en Erben Wennemars aan bij presentator Henry Schut. De uitzendingen op NPO 1 zijn op zaterdag 9 januari, 12.50-17.50 uur en zondag 10 januari van 12.55-17.12 uur.

Op NPO Radio 1 zijn er flitsen in de lopende programmering van Sebastiaan Timmerman.

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.