Europese deal tussen Liberty Global en Netflix

Netflix en Liberty Global hebben een overeenkomst gesloten waardoor de streamingdienst ook bij kabelaar Ziggo op de Horizon-box beschikbaar komt.

Netflix en Liberty Global maakten hun samenwerkingsovereenkomst woensdag bekend waardoor de streamingdienst via de decoders van diverse kabelaars in Europa beschikbaar komt. In Nederland zal dit het geval zijn bij kabelaar Ziggo. Telenet in België, ook onderdeel van Liberty Global, maakt geen onderdeel uit van de deal. In Nederland wordt Netflix al aangeboden via aanbieder KPN.

Overeenkomst

Ziggo werkt volgens zeggen niet zomaar mee: het bedrijf krijgt betaald voor elke nieuwe gebruiker die via de settopbox van Ziggo binnenkomt. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend. Ziggo betaalt het abonnement van Netflix overigens niet. Gebruikers kunnen met hun bestaande account inloggen of een nieuwe aanmaken. Mogelijk kan in de toekomst ook via de kabel betaald worden. De verwachting is dat de app voor eind dit jaar beschikbaar komt op de Horizon-box. In heel Europa maken meer dan 2 miljoen abonnees gebruik van een Horizon-ontvanger.

Telenet

De Belgische kabelaar Telenet, ook onderdeel van Liberty Global, maakt geen onderdeel uit van de deal met Netflix. .”Er is geen sprake van een integratie van Netflix op onze decoders”, zegt woordvoerster Isabelle Geeraerts aan de Belgische krant De Tijd. “Ook niet in de nieuwe generatie.”

4K

Daarnaast werkt Ziggo aan een settopbox die 4K/Ultra HD-beelden kan tonen. De nieuwe ontvanger komt volgend jaar beschikbaar bij de grootste kabelaar van Nederland.

Tweets:

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.