Extra uitzendingen NOS Journaal wegens mogelijk ‘Grexit’

Zondagmorgen worden er wegens de ontwikkelingen rond het mislukken van de onderhandelingen tussen de eurogroep en Griekenland extra bulletins van het NOS Journaal uitgezonden.  Dat maakte de NPO zaterdagavond bekend. Er zijn zondagochtend extra uitzendingen van het NOS Journaal om 9 uur, 10 uur en 11 uur op NPO 1. De aanvangstijden van de al geplande programma’s zijn hierdoor ook gewijzigd. Vanaf het middaguur is het schema ongewijzigd, aldus de NPO vanavond.

Grexit

Vandaag zijn de onderhandelingen van de Eurogroep over de redding van Griekenland mislukt. De achttien andere ministers van Financiën willen niet verder praten met hun Griekse collega Varoufakis. Hij heeft de vergadering verlaten. De overgebleven achttien ministers praten verder over hoe het nu verder moet en hoe de stabiliteit van de euro kan worden gewaarborgd.

Dit betekent ook dat Griekenland geen nieuwe lening krijgt waarmee dinsdag de schuld bij het IMF kan worden afgelost. Het gevolg is vermoedelijk dat Griekenland bankroet gaat. Wat de gevolgen daarvan zijn is onduidelijk. Zo’n situatie heeft zich in een euroland nog nooit voorgedaan.