Marcel Gelauff stopt als hoofdredacteur NOS Nieuws

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, legt per 1 september aanstaande zijn functie neer en verlaat de NOS. Volgens Gelauff is het tijd voor een nieuwe hoofdredacteur, die nieuwe accenten kan zetten. Daarnaast wil hij meer vrijheid om zijn eigen tijd te kunnen indelen. Met elf jaar in deze functie is Gelauff de langstzittende nieuwshoofdredacteur in de geschiedenis van de NOS.

19 jaar geleden

Gelauff begon negentien jaar geleden bij de NOS. Eerst als adjunct-hoofdredacteur van het NOS Journaal; vanaf 2011 als hoofdredacteur van de hele nieuwsafdeling van de NOS (naast televisie ook radio en online). Hij kwam over van RTL Nieuws, waar hij onder meer eindredacteur was en een korte periode chef van de Haagse redactie. Hij begon zijn journalistieke carrière in 1980, als leerling-journalist bij de Leidse Courant. In 1987 maakte hij de overstap naar De Gooi- en Eemlander, waar hij onder andere chef Nieuwsdienst was.

“Nieuwe vrijheid”

Gelauff zelf over zijn vertrek: “Het is voor de collega’s tijd dat er een nieuwe hoofdredacteur komt, die eigen en andere accenten kan zetten. Voor mijzelf is dit een grote stap, want na 42 jaar (meer dan) fulltime in de journalistiek te hebben gewerkt, breekt nu een nieuwe vrijheid aan die ik graag wil omarmen. Ik ben gezond, voel me sterk en dan is het jaar waarin ik 65 word een goed moment.

Meer bij de website van de NOS.