Family7 met eigen oudejaarsconference

family7De eerste oudejaarsconference van de christelijke televisiezender Family7 wordt verzorgd door theoloog, zanger en entertainer Rob Favier.  Family7 heeft het programma op vanavond om 21.30 uur geprogrammeerd. De zender is in ruim 4,5 miljoen huiskamers te ontvangen via digitale televisie.

In de conference gaat Favier terug kijken op het jaar 2013, met onder meer de troonswisseling, waarop de titel deels is gebaseerd. Maar ook op het gedrag van de Nederlanders: “De focus is al heel lang op onszelf gericht en dat is juist zo jammer.” Hij zegt het hele jaar 2013 op humoristische wijze te willen doornemen. Hij gaat zich onder meer afvragen of de nu hoog geprezen participatiesamenleving het voortschrijdend individualisme tot staan heeft gebracht.

Decemberactie
Family7 hield gedurende de maand december een inzamelingsactie om een bedrag van 100.000 euro bij elkaar te krijgen. Dit bedrag is nodig voor het vervangen van het uitzendsysteem waarmee Family7 werkt. “De vervanging van de machines werd dit jaar opeens actueel omdat het contract voor de huidige apparatuur niet werd verlengd vanwege overnameperikelen bij de leverancier. Zonder goede service wordt het uitzenden een hachelijke onderneming waarbij we moeten voorkomen dat de zender ‘op zwart gaat’ omdat de uitzendserver ermee stopt.”,aldus Family 7. De teller van de actie staat momenteel rond een bedrag van 30.000 euro.